Resort Schierduin - Schiermonnikoog

Een heerlijke vakantie op een unieke plek in Nederland. Een vakantie waarin je geniet

van rust en ruimte. Uitgebreid relaxen, even bijkomen in alle comfort en luxe.

Schiermonnikoog

Welkom op Resort Schierduin

Een heerlijke vakantie op een unieke plek in Nederland. Een vakantie waarin je geniet van rust en ruimte. Uitgebreid relaxen, even bijkomen in alle comfort en luxe. Romantisch met z’n tweetjes, gezellig met de kinderen, samen met de hele familie of een groep vrienden. Dat kan bij Resort Schierduin!

Resort Schierduin ligt op een unieke plek op Schiermonnikoog. Centraal, maar toch heerlijk rustig. Je appartement staat aan de rand van de duinen, met de breedste stranden van Europa binnen handbereik. Wandel zo’n 400 meter door de prachtige duinen, en laat je verrassen door een adembenemend uitzicht over strand en zee! Of fiets een paar minuten, en ervaar de gezelligheid van het dorp waar alles te vinden is voor een fijn verblijf op het eiland: goede restaurants, zonnige terrassen, gezellige winkels, leuke galeries en nog veel meer…

Je appartement is modern en voorzien van alle comfort: uitstekende bedden, een complete keuken, een ruime badkamer, een grote flatscreen tv, een prettige zithoek en een eigen terras. In het resort kan je gratis gebruik maken van diverse wellness faciliteiten. Neem gerust een sprong in ons binnenzwembad. Of maak je wellness beleving compleet, en kies een 2-persoons binnensauna waar je nieuwe energie kunt opdoen. Echt bijzonder zijn onze 4-persoons buitensauna’s. Deze zijn tonvormig, werken op hout, en zorgen voor een authentieke spa ervaring. 

Nationaal park met prachtige natuur

Schiermonnikoog is een eiland met prachtige flora en fauna. Het gehele eiland is met een goede reden uitgeroepen tot Nationaal Park. Het eiland heeft een zeer gevarieerde natuur met acht landschapssoorten. Van het strand, tot de duinen, het bos, de kwelders, polders, het wad, de westerplas en het dorp, op Schiermonnikoog is geen landschap hetzelfde. Dieren als konijnen, hazen en fazanten zul je regelmatig tegenkomen. Er zijn ook meer dan 300 soorten vogels op het eiland gesport. Naast dieren zijn er ook bijzondere planten en bloemen te vinden, zoals 9 verschillende soorten orchideeën kom je tegen op het eiland.

Het eiland heeft een uitgebreid netwerk van fiets- en wandelpaden die je door de unieke natuur navigeren. Het grootste gedeelte van het eiland is vrij toegankelijk, met uitzonderingen in het broedseizoen. Je kunt in alle rust genieten, de auto’s van bezoekers gaan namelijk niet mee de boot op. Hierdoor zijn er weinig auto’s op het eiland en is rust dus ook écht rust op Schiermonnikoog.

Het dorp

Het gelijknamige dorp Schiermonnikoog is de enige plaats op het eiland met een centrum(pje). Hier vind je een supermarkt, bakker, goede restaurants, leuke kunstgaleries, fijne terrassen en meer!

Allermooiste sterrenhemel

Als je op Schiermonnikoog bent, vergeet dan niet om ’s avonds of ’s nachts eens omhoog te kijken. Schiermonnikoog heeft namelijk nauwelijks last van lichtvervuiling en is één van de weinige plekken in Nederland waar je de sterrenhemel op z’n allermooist kunt bewonderen bij helder weer. Het is dan ook één van de donkerste plekken van ons land. In de herfst- en wintermaanden is de sterrenhemel het best zichtbaar.   

Het strand

De stranden van Schiermonnikoog zijn één van de breedste in Europa. De stranden bieden ruimte aan verschillende unieke activiteiten, zoals vliegeren, kite-landboarding of kitebuggyen. Het hele jaar door worden er ook yogalessen gegeven en in de zomerperiode kunnen kinderen creatief bezig in Atelier Schier. Met meer dan 100 soorten schelpen is het strand bij uitstek geschikt voor het zoeken naar schelpen. Ook kun je naar Schelpenmuseum Paal 14 als je meer unieke schelpen wil zien. Na 400 meter ben je bij een strand met een prachtig uitzicht op zee, waar je een heerlijke wandeling kan maken.